Nieuwe website Financiën maakt burger wegwijs in taxshift

Door Johan Van Overtveldt op 20 oktober 2015, over deze onderwerpen: Belastingen, Financiën
Nieuwe website Financiën maakt burger wegwijs in taxshift

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt wil burgers nauwer betrekken bij de taxshift en hen ook beter informeren over de diverse onderdelen van die fiscale hervorming. Daarom lanceert zijn kabinet nu www.mijntaxshift.be: een website die de bezoeker niet enkel wegwijs maakt in het ruime pakket aan maatregelen van de taxshift, maar ook helder uitlegt waarom de regering precies die maatregelen neemt.

“Het is geen promotiecampagne”, verduidelijkt de minister. “De website geeft een objectief beeld van alle maatregelen. In de taxshift zitten nu eenmaal ook verhogingen van bijvoorbeeld accijnzen. Die inkomsten zijn nodig om de grote verlaging van de lasten op arbeid te realiseren. Het eindresultaat is een beter fiscaal evenwicht, dat economische groei ondersteunt en jobs creëert.” De lasten op arbeid zijn in België immers veel te hoog. Jobs zijn voor bedrijven veel te duur, terwijl de werknemer netto te weinig overhoudt van zijn brutoloon. Daarom realiseert deze regering een omvangrijke belastingverschuiving van ongeveer 8 miljard euro. Meer daarover lees je hier.

Simulator berekent looneffect

Op de startpagina kan je via een eenvoudige simulator ook berekenen wat de positieve effecten zijn van de taxshift op jouw maandelijkse nettoloon voor de volgende jaren. “Uiteraard houden we de gegevens ook verder up-to-date, naarmate de diverse onderdelen van de taxshift in wet worden omgezet”, geeft minister Van Overtveldt nog mee.

De nieuwe website is ontwikkeld in samenwerking met de Federale Overheidsdienst Financiën en het digitale webagentschap Calibrate. De Franstalige versie vind je op www.montaxshift.be.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is