Ontwerpbegroting 2016 krijgt zegen van Europa

Door Johan Van Overtveldt op 17 november 2015, over deze onderwerpen: Financiën, Federale begroting, Europese Commissie
Ontwerpbegroting 2016 krijgt zegen van Europa

De Europese Commissie heeft de federale ontwerpbegroting voor 2016 goedgekeurd. Ze is van mening dat die globaal in overeenstemming is met de bepalingen opgelegd door het Stabiliteits- en groeipact. “Europa bevestigt daarmee dat België met de nieuwe regering een andere weg is ingeslagen”, zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt. “Het komt er nu op aan om onze begroting op koers te houden voor de volgende jaren.”

Tot vorig jaar liep het tekort nog op tot boven de drie procent en waren er bijkomende maatregelen nodig. “Nu slagen we voor het eerst erin om een stuk onder die drempel te blijven”, aldus Van Overtveldt. “We realiseren de grootste structurele verbetering van de eurozone.”

Evenwicht in 2018

Deze regering moet de begroting op koers houden in moeilijke omstandigheden, in tijden van onzekere externe factoren zoals de asielcrisis en de terreurdreiging. “Het doel blijft uiteraard om tegen 2018 een evenwicht te bereiken en gelijktijdig de taxshift verder uit te voeren, zodat de lasten op arbeid verder dalen en de concurrentiekracht van onze bedrijven verder stijgt”, besluit minister Van Overtveldt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is