Verenigingen en kleine ondernemingen vrijgesteld van BTW

Door Johan Van Overtveldt op 21 mei 2015, over deze onderwerpen: BTW, Fiscaliteit

De ministerraad keurde op voorstel van minister van Financiën Johan Van Overtveldt een belangrijke wijziging goed betreffende de BTW-plicht voor bedrijven.

Door deze uitbreiding wordt het plafond aan jaaromzet waaronder kleine ondernemingen en verenigingen moeten vallen om vrijstelling te genieten van BTW-aangifte en BTW-aanrekening aan klanten, opgetrokken van € 15.000 naar € 25.000. Deze maatregel was voorzien in het regeerakkoord en wordt nu effectief in uitvoering gebracht door de minister van Financiën.  

Om en bij de 28.000 kleine ondernemingen zullen kunnen genieten van deze vrijstelling.

Voor de bouw- en horecasector blijft de huidige regeling van kracht.  Dit om te vermijden dat de oneerlijke concurrentie door bijberoepers die in deze sectoren aanwezig is zich nog verder uitbreidt.

“Met deze uitbreiding van btw-vrijstelling wil de regering kleine ondernemingen en verenigingen, die verhoudingsgewijs meer administratieve druk ervaren, ondersteunen.  Ondernemen wordt hierdoor aangemoedigd in plaats van administratief belast ", zegt minister van financiën Johan Van Overtveldt.

De uitbreiding van de vrijstelling gaat in vanaf 1 januari 2016.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is