"Ik zal niet ontkennen dat deze erkenning deugd doet. Het Europees parlement heeft niet het beste imago bij de publieke opinie, en dat heeft het deels aan zichzelf te danken. Omdat het zich vaak verliest in onzinnige discussies en regelneverij. Ik heb mezelf echter van bij de start van mijn mandaat voorgenomen om hard te werken op de inhoud, te focussen op wetgevend werk, via dossiers binnen mijn expertise die wél het verschil kunnen maken”, zegt Johan. 

Een hele eer, maar ik zit hier dan ook om mijn werk te doen.

Algemeen belang

“De dossiers die ik opvolg zijn misschien niet altijd sexy of mediatiek, maar dienen uiteindelijk wel het algemeen belang, zoals het hervormen van de financiële sector zodat de consument beter beschermd is in het geval van crisis. Het gaat trouwens breder dan enkel de financieel-economische. Ik ben tevreden dat ik mee richting heb kunnen geven aan het bijsturen van de megalomane klimaatplannen van de Europese Commissie.”

Beleid en leiderschap

Het is niet de eerste keer dat Johan opgepikt wordt in de EU Influence Index. De vorige jaren eindigde hij al meerdere keren in de top 10 van meest invloedrijke Europaparlementsleden. BCW baseert de ranking onder meer op het vermogen van een beleidsmaker om de wetgeving te beïnvloeden, de beleidsagenda vorm te geven en steun te verwerven, en leiderschap: het mee aansturen van de eigen groep, maar ook van de beslissingen die genomen worden door het bureau van het parlement.

Lees hierover ook een interview met Johan in Doorbraak.

Onderwerpen