Te weinig mensen aan het werk in Wallonië en Brussel

Door Johan Van Overtveldt op 17 november 2018, over deze onderwerpen: Economie, Werken, Werk zoeken en werkloosheid, Activering, Financiën, Federale begroting
Johan Van Overtveldt

Het begrotingstekort in België kan maar worden opgelost als in Wallonië en Brussel meer mensen aan het werk gaan. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt legde zaterdag tijdens de Finance Avenue 2018 van De Tijd de vinger op de wonde. “Mijn conclusie na vier jaar is dat de sleutel tot een structureel begrotingsevenwicht ligt op het niveau van de tewerkstelling”, zegt minister Van Overtveldt.

Begroting in evenwicht

In Vlaanderen is bijna driekwart van de bevolking aan het werk, in Brussel en Wallonië is dat respectievelijk maar 60,6 en 62,1 procent. Dat blijkt uit cijfers van de statistiekdienst Statbel. “Als je in gans België een tewerkstellingsgraad van 75 procent zou hebben, heb je zes tot negen miljard extra inkomsten voor de begroting. In dat geval zou de begroting ruimschoots in evenwicht zijn”, besluit Johan Van Overtveldt, die nog aangeeft dat zijn kritiek niet verwijtend bedoeld is.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is