Johan Van Overtveldt uitgeroepen tot vijfde meest invloedrijke Europees Parlementslid

Door Johan Van Overtveldt op 19 oktober 2022, over deze onderwerpen: Europees beleid
Johan Van Overtveldt

Johan Van Overtveldt is door EU Matrix uitgeroepen tot het op vier na meest invloedrijke Europees Parlementslid. EU Matrix meet de politieke dimensie en daadkracht van de Europese beleidsmakers. Vorig jaar kreeg Van Overtveldt ook al een zesde stek in de rangschikking van meest invloedrijke Europarlementslid binnen zijn bevoegdheden. Nu is dat over alle beleidsdomeinen heen. Johan is daarmee het eerste Belgische Europees Parlementslid dat zo hoog scoort.

Volgens EU Matrix heeft Johan zijn vijfde plaats te danken aan ‘zijn voorzitterschap van de Begrotingscommissie en zijn functie in het Bureau van de ECR-fractie. Hij heeft zijn invloed versterkt door de rol van rapporteur op zich te nemen voor belangrijke wetgevingsprocedures, met name op het gebied van economische en budgettaire zaken.’

Beste wetgevende werk

Ook vorig jaar viel Johan Van Overtveldt in de prijzen, toen hij door VoteWatchEurope werd uitgeroepen tot zesde meest invloedrijke politicus. Ook toen viel zijn wetgevend werk in de goede smaak, iets waarvoor hij dit jaar zelfs als beste parlementslid werd bekroond.

Elke dag hard werken met team

In een eerste reactie bedankt Johan vooral zijn team: “Het is een hele eer om samen met mijn team elke dag hard te mogen werken aan vaak pittige dossiers.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is